Jsme součástí projektu Čistý Festival

26.4.2023

Již třetím rokem se Rockový Slunovrat pyšní zapojením do projektu Čistý Festival, který se již od roku 2008 věnuje třídění odpadu a „recyklované zábavě“ na českých festivalech. Tento program významně přispívá ke zlepšení úrovně prostředí nejen hudebních akcí pořádaných pod širým nebem.

Není nic horšího než brouzdaliště z plastových kelímků, zvlášť když se akce, jako je ta naše, koná v lese. Používání vratných zálohovaných kelímků a kompostovatelného nádobí je to nejmenší, co můžeme pro naše prostředí udělat.

V našich koších také nalezneš barevné pytle na tříděný odpad po celém areálu. Nepříjemnou součástí festivalového odpadu jsou rozhodně i nedopalky. Patříš-li mezi kuřáky, nenechávej zbytek cíga v lese na zemi, ale vhoď ho do koše, případně najdi „boudu na špačka“, kterou pro festival vyrobil náš kamarád Vajgl.

Děkujeme, že díky Tobě bude areál Lesního divadla příjemným místem pro všechny návštěvníky. Kromě toho třeba také přispěješ k zisku certifikace Čistý festival, kterou uděluje společnost EKO-KOM, a.s.

Zpět na novinky